روستای گلزرد مالمیر
گلزرد از سمت شمال به روستاهای وزمستان ، خنادره (علیا و سفلی) و از جنوب به روستاهای مالمیر ،خلج ، گوشه دواریجان و شهر بروجرد و دشت سیلاخور منتهی میشود که با عبور از تواندشت و بیاتان ، در محلی به نام تک درخت وارد جاده بروجرد می شود .
از گذشته های دور تا کنون ، اهالی گلزرد برای رفع نیازهای شهری ، هم به اراک می روند و هم به بروجرد ، فاصله از اراک حدود ۴۵ کیلومتر و از بروجرد نیز حدود ۴۵ کیلومتر است .
به جهت مجاورت گلزرد با روستای مالمیر و اهیمت و شهرت بیشتر مالمیر ، این روستا به گلزرد مالمیر شهرت یافته است .
روستای گلزرد در دهه ۵۰ و قبل از آن ، جمعیت زیادی داشته ، بطوری که در هر حیاط چندین خانواده با هم زندگی می کردند ، رفته رفته به دلیل مهاجرتهای بی رویه در دهه ۵۰ و ۶۰ جمعیت روستا کاهش یافت و در حال حاضر براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال هشتاد و پنج جمعیت آن ۱۱۰ نفر (۳۹خانوار) بودهاست ، البته در فصل تابستان و تعطیلات عید نوروز ، این جمعیت چند برابر میشود .
نسل جدید و مهاجرین گلزرد ، اغلب در تهران ( یافت آباد - شهرک ولیعصر - امامزاده حسن - رباط کریم و... ) ساکن هستند .
در سالهای اخیر ، بسیاری از مردم و بویژه بازنشستگان مهاجر ، جهت آرامش بیشتر و فرار از زندگی در شهرهای بزرگ ، به گلزرد بر می گردند ، و بسیاری دیگر نیز خانه های تابستانی در گلزرد برای خودشان دست و پا کرده اند.
گلزرد دارای آب لوله کشی ، برق و تلفن و گاز می باشد ، همچنین گلزرد دارای مدرسه ابتدایی است و برای مقطع راهنمایی و دبیرستان ، دانش آموزان به روستاهای بزرگتر مثل مالمیر و هندودر می روند .
در دهه ۵۰ و ۶۰ گلزرد دارای حمام عمومی ( خزینه ) بود و امروزه اهالی در خانه خود حمام ساخته اند .
امامزاده غایب (تک چنار) از اماکن مقدس برای گلزردیها بوده و نذر و نیاز ها همچنین حضور زائرین از روستاهای مجاور ، از موارد قابل توجه این امام زاده می باشد .
ازنظر آب و هوا گرچه در همسايگی استان معتدل لرستان ومنطقه نسبتا گرم سیلاخور( یا بقول مالمیری ها سولاخور) قرار گرفته است ولی بخاطر ارتفاع زياداز سطح دريا (2085 متر)‘ دارای آب و هوای نسبتا خشك با تابستانهای معتدل و زمستانهای سرد ميباشد.
گلزرد دارای مسجد است ، که در سالهای اخیر ، به همت اهالی و کمک مالی خیرین و شهر نشین ، کاملا تخریب و به شکل نوین و مطلوبی نوسازی و به نام مسجد حضرت امام حسین (ع) نامگذاری شده .
زبان مردم گلزرد ، ترکی و شغل غالب اهالی کشاورزی و دامداری است ، از جمله محصولات کشاورزی : گندم ، جو ، یونجه و نخود و لوبیا و میوه های مختلف مثل گردو ، بادام ،زرد آلو ، آلبالو ، سیب ،هلو ، انگور .. و انواع سیفی جات و سبزیجات است که بیشتر جنبه خودکفایی و در حد مصرف خانوارها کاشته میشود .
روستای گلزرد دارای باغ و بیشه ها و چشمه ها و طبیعت زیبایی است که از جمله آنها : باغ چایه، درمان چایه ، یوخاره آغل ، آشاقه آغل، سوماخلی ، تک چنار و همچنین چشم اندازهای اوچ تپه و ... می باشد .
یکی از مشکلات سالهای اخیر در منطقه ،کاهش بارش برف و باران و کمبود ذخایر آبی است که اهالی را با مشکلات عدیده روبرو کرده است .
نام خانوادگی گلزردی ها : باقری - قبادی - قاسمی - گودرزی و شاملو است .
جاده گلزرد
مسیر قدیمی گلزرد به مالمیر
سد مروک جنوب روستای گوشه
نمایی از روستا
امامزاد غایب(تک چنار)
سوماخلی
چای
چای کوهی(تیکلیجه) در کوههای باغ چایه
شکوفه های گیلاس
لاک پشت در کوههای چای
تپه گل رز زرد
قنات کهریز
آشاقه آغل
مسجد گلزرد
مدرسه
حمام قدیمی گلزرد
امامزاده زین العابدین گوشه
نظرات شما عزیزان:
.gif)
براى شروع خوبه اما اين سرزمين پرخاطره جاى مطالب ومعرفى بسيار دارد. همين كه استارت زديد جاى قدردانى دارد. ومن الله توفيق
موفق باشید
.gif)
.gif)
.gif)
تو فصل تابستان واقعا دیدنیه
لطفا کمی بیشتر خودتان را معرفی کنید خوشحال میشم
برچسب ها: